ORGÁNOVÉ KONSTELACE

26.06.2015 14:36

Srdečně Vás zveme na 

celodenní seminář ORGÁNOVÝCH KONSTELACÍ

 

Každý účastník bude mít možnost nechat si postavit své orgány do konstelace a zjistit aktuální zdravotní stav svého těla, a zároveň zjistit co je pro jeho tělo (orgány) nejlepší udělat, jakou léčbu zahájit.
Budeme zjišťovat zdravotní stav - jater, žlučníku, slinivky, sleziny, tenkého a tlustého střeva. 
Popřípadě je možnost upravit dle aktuální potřeby každého jedince.
 
 
 
Játra -  jsou největším orgánem lidského těla a také jsou jedním z nejvytíženejších orgánů našeho těla. Jsou centrálním orgánem látkové výměny. Mají klíčovou roli v metabolismu sacharidů, tuků i bílkovin, jsou trávicí žlázou, která produkuje žluč, i žlázou endokrinní, ve které se tvoří některé hormony, jsou orgánem zásobním, ukládají glykogen, železo a některé vitamíny, jsou v nich tvořeny bílkoviny krevní plasmy a nezastupitelná je jejich úloha při detoxikaci organismu.
 
Žlučník - též žlučový měchýř, je vakovitý orgán hruškovitého tvaru uložený na spodině jater, sloužící ke skladování a úpravě žluči, která v játrech vzniká.
 
Slinivka břišní čili pankreas -  je šedě růžová laločnatá žláza připomínající velkou slinnou žlázu a řadí se meziorgány trávicí soustavy. Velikost lidského pankreatu je 12–16 cm a váha 60-90 g. Funkčně tato žláza splňuje kritéria žlázy s vnější i vnitřní sekrecí. Většina objemu tkáně pankreatu je určena k výrobě pankreatické šťávy (= enzymy štěpící cukry, tuky, bílkoviny), jež je následně odváděna do dvanáctníku. Pouze 1,5 % objemu pankreatu  tvoří buňky, které produkují neméně důležité hormony jako insulin a glukagon, jež jsou secernovány do krve.
 
Slezina -  je orgán, který není k životu bezpodmínečně nutný a její odstranění (například při vnitřním krvácení) nemá ve většině případů pro člověka tragické následky. Histologicky je tvořena bílou a červenou pulpou. Bílou pulpu vytvářejí uzlíky lymfatické tkáně – Malpighiho tělíska, která jsou tvořena z malých B-lymfocytů. Červená pulpa se skládá z vaziva, které je vyplněnokrevními cévami. Její hmotnost kolísá v rozmezí 50–250 g.
 

Tenké střevo - je část trávicí trubice mezi žaludkem a tlustým střevem, kde dochází ke konečné fázi trávení a ke vstřebávání většiny živin. V typickém případě je velmi dlouhé, ale v průměru užší (tenčí), než střevo tlusté. Povrch tenkého střeva je pokryt klky - miniaturnímí výběžky, které umožňují zvětšení vnitřního povrchu a usnadňují tak vstřebávání. Tenké střevo člověka je asi 5-6 metrů dlouhé a 3-3,5 cm široké. Má plochu až 300 m2 (tenisové hřiště pro čtyřhru má 260 m2). -  Tenké střevo obratlovců můžeme rozdělit až na 3 části:....

Tlusté střevo - je konečný úsek trávicí trubice, kde probíhá konečné zahušťování a vyměšování potravy z těla. V tlustém střevě se vstřebávají zbylé vitamíny a minerály a také voda. Nestravitelné zbytky jsou zahušťovány, vzniklé výkaly odcházíkonečníkem z těla ven. Na procesu tvorby stolice se významně podílí zde usídlené symbiotické bakterie – tzv. střevní mikroflóra.

 

Cena za celodenní akci:    
 
postavení konstelace  700,- Kč 
hráč (bez vlastního postavení)  100,- Kč
 


 

Zpět

Kontakt

Studio Kruh života
Rubešova 4
Plzeň

732 304 369 Gabriela
731 155 559 Jaroslav

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode